zaterdag 18 augustus 2007

Aankomst in Marokko

Foto Bas Maas
Na precies vierentwintig uur zeilen liepen we de vissershaven van Tanger in Marokko binnen. Een bijzondere ervaring waarover we binnenkort op ons weblog uitgebreid verslag zullen doen. Hoewel er bij de haven een indrukwekkend gebouw staat waarop in fiere letters is vermeld dat de Royal Maroccan Yachtclub er is gevestigd, is de jachthaven zelf bepaald niet wat wij zouden aanduiden als een marina. Maar dat is nou juist de charme van een dergelijke bestemming.

Foto Bas Maas

Voor anker in de lagune bij Faro

Foto Bas Maas
Terwijl de schipper met de gasten een tochtje maakt in de bijboot en ander andere Ilha Culatra bezoekt, blijft er natuurlijk iemand achter om een oogje in het zeil te houden. En te genieten van een prachtige avond met een schitterende zonsondergang.

Foto Bas Maas

Portimão als de zon net onder is

Foto Bas Maas
Op de rivier bij Portmão liggen vooral in de zomermaanden flink wat jachten voor anker. Vanaf de boulevard bij de jachthaven heeft u een prachtig uitzicht, zoals blijkt uit deze foto van Bas Maas. Hij maakte de opname toen we enkele weken geleden net terugkwamen van een trip naar Marokko.

donderdag 16 augustus 2007

Avond in Albufeira

Na een dag zeilen is het altijd leuk in de avond een wandeling te maken in Albufeira.

dinsdag 14 augustus 2007

Ook voor anker gaat het werk door

Ook tijdens een nacht voor anker moet er gekeken worden of alles goed hangt. Hier de verplichte ankerbol die gehesen moet zijn wanneer we met de boot voor anker liggen.

Dolfijnen rond de boot

Deze keer een paar andere dolfijnen, ze kwamen even gedag zeggen en zwommen daarna weer weg. Niet zo speels als hun kleinere soortgenoten, maar minstens zo leuk om te zien.

Stoffel de schildpad

Tijdens de zeilreis naar Vilamoura werden we verrast door een traag zwemmende schildpad.

woensdag 8 augustus 2007

Jonge schipper houdt koers

Bas was aanvankelijk weinig enthousiast over het zeilen met de Nomas. Een dreigende zeeziekte leek een domper te zetten op een ontspannen zeiltochtje. In de loop van de dag knapte hij echter snel op. Zeker toen de opvarenden werden omringd door honderden dolfijnen die het schip urenlang begeleidden. Met vaste hand stuurde Bas vervolgens het zeiljacht in de richting van de haven van Portimão.