maandag 25 juli 2011

Bezoek

Tijdens een zeiltocht altijd een welkome afwisseling aan boord.

zondag 24 juli 2011

Terug

Na een reis van ruim drie weken is de Nomas aangekomen in de nieuwe thuishaven, Lelystad.

Wat enkele jaren geleden als enkeltje naar de zon werd omschreven werd toch een retourtje. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind. Langs de Portugese kust stond niet de gevreesde Nortada, een stevig noorden wind. Na grondige bestudering van de weerkaarten bleek dat we tijdens de oversteek van de golf van Biskaje ook geen depressies zouden tegenkomen. Wel stond er de eerste dag/nacht ruim 20 kn wind, gelukkig uit de goede richting. Dag twee was vriendelijker met een zonnetje en dag drie moest de motor voor de voortstuwing zorgen.
De laatste 400 mijlen vanuit Falmouth, met een tussenstop in Plymouth en Brighton, werden afwisselend zeilend of op de motor afgelegd. Een ongewone depressie hield ons drie dagen vast in Brighton waar een stevige windkracht 8 stond. Inmiddels is het zoute water van de boot afgespoeld en maken wij ons op voor het zeilen op zoet water.

woensdag 6 juli 2011

Onderweg

De Nomas vaart naar het noorden. Gelukkig laat de Portugese Noord zich bijna niet zien. De motor doet goed zijn werk en na een week komen we aan in het noorden van Spanje, Camarinas. We maken de route voor de oversteek en bekijken het weer. Ook zijn er enkele klussen die we voor de grote overtocht gedaan willen hebben en niet onbelangrijk, de dieseltank moet vol. Als alles meezit varen we donderdagochtend, 7 juli, naar het noorden, een tocht van ongeveer 470 mijl. Hopelijk komen we maandag 11 juli aan in het Engelse Falmouth.